Καθώς ο νέος κορoναϊός που έχει σκοτώσει περισσότερους από 33.000 ανθρώπους συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία έχει εντείνει τα μέτρα της για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόληψη της εξάπλωσής στη χώρα.

Έχουν αναφερθεί 1.534 περιπτώσεις λοιμώξεων από κοροναϊό μέχρι σήμερα και εννέα θάνατοι. Η Μόσχα θα εγκαινιάσει μια αόριστη αστική καραντίνα ξεκινώντας από τη Δευτέρα, δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σόιγιανιν, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων κορoναϊού στην πόλη ξεπέρασε τις 1.000 το Σαββατοκύριακο.

Τι περιλαμβάνουν αυτά τα μέτρα;

Η εντολή αυτοαπομόνωσης θα ισχύει για όλους τους κατοίκους ανεξαρτήτως ηλικίας. Σύμφωνα με το διάταγμα, οι κάτοικοι της Μόσχας θα επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για:

  • Επείγουσα ιατρική περίθαλψη
  • Δρομολόγιο προς την εργασία αν κάποιος δε μπορεί να εργαστεί εξ αποστάσεως
  • Πηγαίνει στο πλησιέστερο παντοπωλείο ή φαρμακείο
  • Βγάζει τα κατοικίδια σε ακτίνα 100 μέτρων από την κατοικία του
  • Βγάζει τα σκουπίδια

Η Ρωσία επιβεβαίωσε τις 270 νέες λοιμώξεις από κοροναϊό την Κυριακή, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των περιπτώσεων της χώρας σε 1.534 και σημειώνομντας αρνητικό ρεκόρ σε νέες περιπτώσεις.

Η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της από τις 30 Μαρτίου σε προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων, σιδηροδρόμων και πεζών και θα εφαρμόζεται στα θαλάσσια σύνορα της.

– Ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίνος ζήτησε από τους περιφερειακούς κυβερνήτες της Ρωσίας τη Δευτέρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής των ίδιων περιορισμών στην κίνηση για να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού στη Μόσχα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

– Η περιοχή Μουρμάνσκ έχει θεσπίσει μια εντολή παραμονής σε ολόκληρη την περιοχή για όλους τους κατοίκους, ακολουθώντας το παράδειγμά της με την καραντίνα της Μόσχας.

Πηγή: themoscowtimes.com