O κοροναϊός εξαπλώνεται, η αγωνιστική σεζόν σε όλες τις λίγκες είναι στον… αέρα, αφού η Ευρώπη μετράει νεκρούς, η UEFA βρίσκεται σε αμηχανία μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει. Και δεν ξέρει τι θα γίνει και με τις δικές της διοργανώσεις, έχοντας βάλει… deadline στις 30 Ιουνίου για να ολοκληρωθούν.

Ωστόσο, στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου σκέφτονται και την επόμενη σεζόν. Που δεν μπορούν να τη βάλουν και αυτή σε κίνδυνο. Διότι η καταστροφή θα είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και σκοπεύουν να ζητήσουν από τις λίγκες τους πρωταθλητές και γενικά ποιες ομάδες θα είναι σε ποιες θέσεις. Προκειμένου να γνωρίζει τι να κάνει με την επόμενη σεζόν και με τις διοργανώσεις της.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Μισέλ Ούβα, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά πως κάθε Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για το πως θα βγουν οι πρωταθλητές, πως θα κριθούν οι ομάδες που θα μείνουν στις κατηγορίες και αυτές που θα υποβιβαστούν κτλ στην περίπτωση που τελικά δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Βάζοντας, ταυτόχρονα, ένα τέλος σε όσους πιστεύουν ακόμα πως μπορούν να ακυρωθεί μια ολόκληρη σεζόν.

«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα» είπε ο Ιταλός παράγοντας, δεξί χέρι του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της» συμπλήρωσε ο Ούβα.