Φαίνεται πως θα αργήσει πάρα πολύ ακόμα να επαναρχίσει η Serie A. Και αν γίνει αυτό φέτος.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, αποκάλυψε πως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας δε θα ξεκινήσει ούτε στις 3 Μαΐου, καθώς η πανδημία του κοροναϊού έχει πλήξει τη γειτονική μας χώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο Σπανταφόρα:

«Το ποδόσφαιρο δε θα ξαναρχίσει στις 3 Μαΐου. Οι ομάδες της Serie A ήδη έκαναν λάθος όταν ήταν η στιγμή να σταματήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα δε θα είναι το ίδιο όπως πριν.

Σκεφτόμουν τα παιδιά μας, που συνήθιζαν να κάνουν χειραψίες, να αγκαλιάζονται, να περνούν το μπουκάλι με το νερό ο ένας στον άλλον. Όλα αυτά θα λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να ξαναρχίσουν οι αγώνες στις 3 Μαΐου δεν είναι ρεαλιστικό».

Αύριο θα προτείνω να επιμηκυνθεί ο αποκλεισμός αθλητικών διοργανώσεων όλων των επιπέδων και βαθμών καθ΄ όλη τη διάρκεια του Απριλίου. Θα επεκτείνω το μέτρο και στις προπονήσεις, στις οποίες δεν είχαμε παρέμβει, επειδή υπήρχε ακόμα η πιθανότητα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η ανώτατη εθνική κατηγορία. Από τη Serie A περιμένω τα αιτήματα να συνοδεύονται από μια σοβαρή επιθυμία για αλλαγή: οι μεγάλοι σύλλογοι ζουν σε μια φούσκα, πέρα από τις δυνατότητές τους, ξεκινώντας από τους μισθούς εκατομμυρίων των παικτών. Πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δε θα είναι όπως πριν ύστερα από αυτήν την κρίση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από