Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Για την εφαρμογή του νέου αυτού αυστηρού νόμου καλείται η αστυνομία, η οποία από το πρωί ελέγχει τους πολίτες εάν έχουν λόγο να κυκλοφορούν, καθώς και αν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως αναφέρουν από την αστυνομία οι σημερινοί έλεγχοι έχουν κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα, με τους αστυνομικούς να ελέγχουν και να ενημερώνουν τους όσους πολίτες δεν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα για το τι πρέπει να κάνουν.

Παράλληλα, τους εφιστούν την προσοχή, λέγοντάς τους ότι από αύριο δεν θα είναι τόσο ελαστικοί, αφού θα πέφτουν «καμπάνες».

Θετική η ανταπόκριση των πολιτών

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα θετική στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις, που σε πρώτο βαθμό είναι πρόστιμο 150 ευρώ.

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischio.gr, στη Χίο έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε δύο πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι έλεγχοι της αστυνομίας έγιναν λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν και εντοπίστηκαν δύο πολίτες, ένας πεζός και ένας που κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητό του, χωρίς να έχουν μαζί τους την απαιτούμενη βεβαίωση κυκλοφορίας.

Οι πολίτες δεν είχαν ούτε χειρόγραφο, ούτε κάποιο άλλο χαρτί που να δικαιολογεί την έξοδό τους και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην επιβολή προστίμων ύψους 150 ευρώ, όπως και προβλέπεται.