Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε εχθές, μέσω του διαγγέλματός του, τελεσίγραφο στους Έλληνες προκειμένου να υπακούσουν στα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού, ώστε να μην χρειαστεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ωστόσο, ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων τηρώντας στάση ευθύνης μένει σπίτι και περιορίζει τις μετακινήσεις της στις απολύτως απαραίτητες, υπάρχουν και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτα και κάνοντας του κεφαλιού τους θέτουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο.

Και παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντάς μας να μην πάμε στα νησιά και τα χωριά, αφού ενδέχεται να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, με ενδεικτικό μιας τέτοιας κατάστασης να είναι τα όσα συμβαίνουν σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά, κάποιοι φαίνεται πως δεν λογαριάζουν τίποτα.

Σε αυτούς τους ανεύθυνους πολίτες απευθύνθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσω Twitter.

«Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση» έγραψε χαρακτηριστικά.