Ένα ακόμα μέτρο για την διευκόλυνση των πολιτών που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού πήρε ο Δήμος Αθηναίων.

Για 14 μέρες δεν θα ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση στις θέσεις επισκεπτών στο όρια του δήμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος: «Από αύριο 18 Μαρτίου και για 14 μέρες αναστέλλεται η λειτουργία του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στις θέσεις επισκεπτών (κάθετη σήμανση P-69) προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να αποφύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σταθμεύοντας χωρίς καταβολή τέλους.

Οι θέσεις για οχήματα κατοίκων (κάθετη σήμανση Ρ-70) εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για οχήματα που φέρουν την κάρτα μονίμου κατοίκου για συγκεκριμένη ζώνη στάθμευσης, για την οποία έχει εκδοθεί η κάρτα μονίμου κατοίκου.

Αυτονόητο είναι πως η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης όχι μόνο στις θέσεις μονίμων κατοίκων αλλά και σε οδεύσεις τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ, σημεία που παρακωλύεται η συγκοινωνία και γενικότερα στην κάθε μορφής αντικοινωνική στάθμευση.

Όσοι μόνιμοι κάτοικοι επιθυμούν να ανανεώσουν την κάρτα τους, μπορούν να αποστέλλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση da.kartes@athens.gr, επισυνάπτοντας το Ε1 του τελευταίου οικονομικού έτους».