Στο ερώτημα αν με την κρίση του κοροναϊού θα αντέξει ο τουρισμός- η μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας- απάντησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει και αυτό το τονίζουμε κατηγορηματικά, γιατί δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ίδιο. Αυτό που έχει αλλάξει είναι φυσικά, ο φόβος που επικρατεί και το γεγονός ότι κάθε χώρα παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία» είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Σε άλλο σημείο, ωστόσο, προσέθεσε:«Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ο χρόνος. Με το πιο θετικό σενάριο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ με το πιο αρνητικό-αν δηλαδή αυτό διαρκέσει μέσα στο καλοκαίρι-, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη».

Σχετικά με το αν θα προχωρήσουν επιτάξεις ξενοδοχείων για ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό, απάντησε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται σε αυτή την δυνατότητα που έχει το κράτος.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν άτυπο πόλεμο και παλεύουμε με μια νόσο που είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση της και έχουμε κάθε βέλος στη φαρέτρα, είπε χαρακτηριστικά.