Επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον προκαθήμενο της Ελληνικής εκκλησίας οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα, στην προσπάθεια της, να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αυτά αφορούν: Τη διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Ακόμα, διεκόπη η ακτοπλοϊκή μεταφορά από και προς Ιταλία για επιβάτες, ενώ συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.

Επιπλέον, διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

Πέραν των άλλων, η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι όσοι παραβαίνουν τα μέτρα που ανακοινώνει θα πληρώνουν πρόστιμο, πέραν των νομικών συνεπειών που θα έχουν, μέχρι 5000 ευρώ.

Τέλος, την αναβάθμιση του Νίκου Χαρδαλιά σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αποφάσισε ο πρωθυπουργός.

Η ορκομωσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 11:00πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Α. Σακελλαροπούλου.