Αναταραχή επικρατεί το βράδυ του Σαββάτου στον Ωρωπό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι της περιοχής, της Μαλακάσας, καθώς και των γύρω περιοχών βρίσκονται απόψε στο λιμάνι του Ωρωπού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη καραβιού, το οποίο μεταφέρει από τη Λέρο 700 πρόσφυγες.

Μπροστάρης ο δήμαρχος, Γιώργο Γιασημάκη, αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου και την αποβίβαση των προσφύγων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση αγνόησε τόσο τις αντιδράσεις, όσο και τις προτάσεις τους.

Το πλοίο αναμένεται στο λιμάνι του Ωρωπού στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Διαμαρτυρία και στη Μαλακάσα

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι κάτοικοι του Ωρωπού και της Μαλακάσας είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας κέντρου κράτησης στο στρατόπεδο της περιοχής.

Την διαμαρτυρία είχε οργανώσει ο Δήμος Ωρωπού, η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο σε συνεννόηση και συνεργασία.

Το «παρών» είχαν δώσει τόσο ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, όσο και μέλη της αντιπολίτευσης.

Παρών ήταν και εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, ο οποίος συνομιλώντας με πολίτες και εκπροσώπους του Δήμου ανέφερε: «Η Φιλοξενία των μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας θα διαρκέσει έναν με δύο μήνες».

«Η Δομή δεν θα είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά στήσιμο σκηνών και είναι θεμιτό να φιλοξενηθούν εδώ αφού το σύνολο των προσφύγων μεταναστών της ήδη υπάρχουσας δομής  ανέρχεται περίπου στις 2.500 άτομα και οι νέοι μετανάστες που θα έρθουν θα φτάσουν το πολύ τα 900 άτομα και έτσι δεν ξεπερνούν το 1% του συνολικού πληθυσμού του Δήμου» συμπλήρωσε.

Από τη μεριά τους οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και μίλησαν για το δραματικό τρόπο που έχει αλλάξει τη ζωή τους η δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας, αφού ένα χωριό 500 κατοίκων μετετράπη σε χώρο φιλοξενίας 2,5 χιλιάδων ψυχών, συν τους κατοίκους που αποτελούν τη μειοψηφία. Περιέγραψαν δε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με λεπτομέρειες και δήλωσαν πως δεν μπορούν να δεχτούν νέα επιβάρυνση.