Στα 228 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κοροναϊου στη χώρα μας, μετά τα 38 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις που κάνει αυτήν την ώρα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 57 άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια, ενώ οκτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα επικίνδυνα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα είναι 22.

Τα περισσότερα κρουσματα εντοπίζονται δε στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 3400 δείγματα.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των ασθενών ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το 51% των νοσούντων είναι άνω των 61 ετών.

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι από την επιδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε τρεις.

Οπως έγινε γνωστό το Σάββατο, κατέληξαν ένας 90χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ένας ένας ακόμη, 67 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Δεν είμαστε σε τροχιά Ιταλίας»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορούμε να μιλάμε για τροχιά Ιταλίας. Θα πρέπει να περιμένουμε μια εβδομάδα για να απαντήσουμε».

«Εμένα με τρομάζουν τα ορφανά περιστατικά και όχι οι νεκροί» τόνισε για ακόμη μια φορά.

Επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του για τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ζητώντας από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ζητώντας να αποφεύγεται ο συνωστισμός όπου μπορούμε.

Σε νέα σύσκεψη για το ζήτημα που έγινε σήμερα, Σάββατο, στο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από αύριο, θα γίνεται στις 18:00 ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.