Ξαναχτυπούν στη Λέσβο οι ακροδεξιοί, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο ξανά τους δημοσιογράφους.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων κατέθεσαν κατά του δημοσιογράφου εκπροσώπου της Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ενημέρωση» που εκδίδει το «Ν» Θράσου Αβραάμ, δυο γνωστοί ακροδεξιοί, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, ο λόγος ήταν βίντεο που δημοσίευσε η «Ν», όπου σύμφωνα με τους ίδιους, τους δείχνει να πρωταγωνιστούν στην επίθεση κατά εθελοντών του «One Happy Family».

Μάλιστα το βίντεο αυτό που προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου αποτέλεσε το αποδεικτικό υλικό για την ταυτοποίηση επτά ατόμων (στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται και οι δυο μηνυτές) ως αυτουργούς της επίθεσης.

Καρτέρι της ομάδας «ΔΙΑΣ»

Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Κομνηνάκη και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τέσσερις πάνοπλοι και εποχούμενοι άνδρες της ομάδας «Δίας» έστησαν καρτέρι έξω από τα γραφεία του «Ν» για να συλλάβουν τον Θράσο Αβραάμ.

Χωρίς να του εξηγούν γιατί προβαίνουν στη σύλληψη, αναφέροντας απλά πως πρόκειται για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον περιέφεραν στην οδό Κομνηνάκη ως εγκληματία και τον οδήγησαν σε περιπολικό στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου με το οποίο τον μετέφεραν στην Αστυνομία.

Η ακροδεξιά φάρσα όμως δεν απέδωσε. Λίγη ώρα μετά με εντολή Εισαγγελέα ο Θράσος Αβραάμ αφέθηκε ελεύθερος ενώ ζητήθηκε να διαβιβαστεί η υπόθεση στην Εισαγγελία για παραπέρα διερεύνηση.