Η Nissan πόνταρε για τον σχεδιασμό του νέου Nissan Juke σε δύο γυναίκες που έχουν μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία νέων, σύγχρονων γραμμών, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται και από το νέο, μικρό SUV της ιαπωνικής φίρμας. Και οι δύο έχουν πάνω από 30 χρόνια συλλογικής εμπειρίας. Πρόκειται για τη Λέσλεϊ Μπάσι και την Καρίν Τζιασέτι, που, όπως αναφέρουν, απώτερος στόχος τους ήταν να ενισχύουν το… διασκεδαστικό προφίλ του ήδη υπάρχοντος μοντέλου.

Ο σχεδιασμός του είχε επίκεντρο το Λονδίνο, εκεί όπου βρίσκεται το κεντρικό στούντιο σχεδιασμού της φίρμας, που είναι και η γενέτειρα της πρώτης και της δεύτερης γενιάς του Nissan Juke. «Καθώς η Nissan Design Europe βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Λονδίνου, έχουμε πρόσβαση στην αρχιτεκτονική μέσα από μια παράθεση του νέου με το παλαιό, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τέχνη και την τελευταία λέξη στη μόδα. Ολα αυτά πυροδότησαν την έμπνευσή μας γύρω από τον επαναπροσδιορισμό της νέας εμφάνισης του καινούργιου Juke» δήλωσαν μεταξύ άλλων οι δύο ταλαντούχες σχεδιάστριες. Στο νέο μοντέλο δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην εξατομίκευση, κοινώς ο πελάτης να μπορεί να δημιουργεί το αυτοκίνητο με γνώμονα τις πολλαπλές εκδόσεις στις οποίες προσφέρεται το νέο μοντέλο.

Μεταξύ των εκδόσεων είναι η έκδοση N-Design που έρχεται για να συμπληρώσει τις Energy, Acenta, Ν-Connecta και Techna στην γκάμα του νέου Juke, προσφέροντας το απόλυτο πακέτο εξατομίκευσης.

H Kαρίν Τζιασέτι ανέφερε ότι η ομορφιά της δουλειάς τους είναι ότι αντλούν την έμπνευσή τους από αρκετούς ανθρώπους και μέρη, ενώ για το νέο Juke, εκτός του ότι συνεργάστηκαν με το Nissan Technical Centre Europe αλλά και τους συναδέλφους τους στην Ιαπωνία, άντλησαν έμπνευση και από την αρχιτεκτονική στο Λονδίνο