Ο κοροναϊός έχει «γονατίσει» την Ευρώπη, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, ενώ πλέον επιβεβαιώνονται δυστυχώς όλο και περισσότερα θάνατοι. Στη Γερμανία είναι σε επιφυλακή οι αρχές και η κυβέρνηση, όπως και στις υπόλοιπες χώρες, ενώ ετοιμάζουν έκτακτα μέτρα κι εκεί λόγω του ιού.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γιενς Σπαν εισηγήθηκε την ακύρωση εκδηλώσεων με προσέλευση άνω των 1.000 ατόμων λόγω κοροναϊού. Η εισήγηση αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή των αγώνων στη Bundesliga που μέχρι στιγμής συνεχίζεται δίχως προβλήματα.

Η κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο αναβολής όλων των αθλητικών, εμπορικών και μουσικών εκδηλώσεων στις οποίες μπορούν να παρευρεθούν πάνω από 1000 άτομα. Και οι αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος εμπίπτουν στην απαγόρευση αυτή.

Στόχος αυτής της πρότασης είναι να μειωθεί η εξάπλωση του ιού, που με εξαίρεση την περιοχή της Σαξονίας, έχει φτάσει σε κάθε σημείο της χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν έχει πάρει θέση πάνω στο θέμα.