Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγης Τάτσης, με αφορμή δήλωση του βουλευτή στα social media.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο βουλευτής εμφανίζει στην σελίδα του ανάρτηση με ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Στην επίμαχη ανάρτηση με ημερομηνία 7/3/2020, ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, αναφέρει ότι το περιστατικό με το τουρκικό στρατιωτικό όχημα συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

«Δηλαδή, ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει ο δικηγόρος σημειώνοντας ότι η επίμαχη δήλωση παραπέμπει σε άλλες εποχές, «όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν να εμφανίσουν την Αριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως συνεργάτες εχθρικών δυνάμεων που εκτελούσαν δολιοφθορές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Ο Α. Τάτσης, ζητεί μέσω της αναφοράς του να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, γιατί όπως λέει σε διαφορετική «η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».