Η Ελβετία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια 74χρονη γυναίκα στη δυτική Ελβετία όπως ανακοινώθηκε. Η γυναίκα νοσηλευόταν από την Τρίτη στο καντόνι Βο. Ήταν ασθενής υψηλού κινδύνου καθώς έπασχε από χρόνια νόσο.

Εξάλλου στο Ιράκ καταγράφηκαν χθες, Τετάρτη, τρεις θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό, οι πρώτοι στη χώρα αυτή, γειτονική του Ιράν, στο οποίο η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους.

Η Βαγδάτη έχει ανακοινώσει 35 κρούσματα, όμως είναι η πρώτη φορά που η επιδημία της Covid-19 ευθύνεται για νεκρούς σ’ αυτή τη χώρα των 40 εκατομμυρίων κατοίκων που πλήττεται από χρόνια έλλειψη γιατρών, φαρμάκων και νοσοκομείων.

Το Ιράκ ακύρωσε τις αυριανές προσευχές της Παρασκευής στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα εξαιτίας της ανησυχίας για τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ, η Νότια Κορέα ανέφερε σήμερα άλλα 322 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ανακοινώθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στη Σεούλ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει φθάσει τα 6.088, αφού νωρίτερα σήμερα είχαν αναφερθεί 438 νέα κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ