Οργισμένος είναι ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μετά την παράσταση που έδωσε χθες στο δικαστήριο ένας εκ των κατηγορουμένων. Μιλώντας στο MEGA και τη Βάσω Παλαιού, εκτίμησε πως όλα αυτά γίνονται από τους κατηγορούμενους για να έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

Κάποια στιγμή οι παραστάσεις θα λάβουν τέλος, λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης μιλώντας στο MEGA, για όσα συμβαίνουν στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της μοναχοκόρης του, Ελένης.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης επί πέντε συνεδριάσεις του δικαστηρίου βρίσκεται αντιμέτωπος με τους δύο κατηγορούμενους. Η οργή του για όσα πράττουν και λένε στη δικαστική αίθουσα ξεχειλίζει.

«Αυτή η παράσταση που γίνεται, γίνεται γιατί πρέπει κάποιοι να ελαφρύνουν τη θέση τους και από εκεί και μετά να έχουν μία άλλη αντιμετώπιση, ευνοϊκότερη ή για να καθυστερήσουν ενδεχομένως τις διαδικασίες. Κάποια στιγμή θα λάβει τέλος. Άρα και οι παραστάσεις κάποιων ενδεχομένως ηθοποιών θα λάβουν και αυτές τέλος».

Την οργή του Γιάννη Τοπαλούδη προκάλεσε η προσπάθεια του 23χρόνου Έλληνα κατηγορουμένου, με καταγωγή από τη Ρόδο, να πείσει το δικαστήριο πως η ψυχική του υγεία πάσχει.

Συγκεκριμένα, σε άδεια έδρανα, ο κατηγορούμενος αρχικά μονολογούσε και στη συνέχεια φώναζε :

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής της Ελένης. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως.

«Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε , θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε. Η παράσταση τελείωσε».

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η ψυχική υγεία του κατηγορούμενου, όπως προέκυψε από δύο εξετάσεις, δεν είναι διαταραγμένη.

Ωστόσο, την οργή του Γιάννη Τοπαλούδη προκαλεί και η επιμονή του 21χρόνου αλλοδαπού κατηγορουμένου, με καταγωγή από την Αλβανία, να υποστηρίζει πως δεν υπήρξε βιασμός της κόρης του.

«Αφού συναίνεσε αγαπητέ κατηγορούμενε, να μην τον χαρακτηρίσω διαφορετικά, γιατί εσείς το μαχαιρώσατε; Γιατί σπάσατε το ένα μαχαίρι πάνω στο λαιμό του παιδιού μου;»

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 10 Μαρτίου.