Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ με 71-70 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν έντονα παράπονα από την διαιτητική τριάδα των Μπελόσεβιτς, Ρίζικ και Βίλιους, ειδικά για τις δύο τελευταίες φάσεις που έκριναν την αναμέτρηση.

Η Ευρωλίγκα πάντως, δύο μέρες μετά, δικαίωσε τους Πειραιώτες, για την φάση του Κώστα Παπανικολάου και το φάουλ στον Ουίλμπεκιν, το οποίοι τον οδήγησε στις βολές, που έστειλαν το ματς στο 68-69 (3/3 προσπάθειες για τον Αμερικανό).

Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, που έλεγε ότι το φάουλ έπρεπε να δοθεί χαμηλά και όχι να πάει στην γραμμή της φιλανθρωπίας.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 27,9 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Σκότι Ουίλμπεκιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε την κατοχή. Εκανε ντρίπλα προς το αντίπαλο καλάθι, και στα 25 δευτερόλεπτα που απέμεναν στο ρολόι, ο Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού, προχώρησε σε παράνομη επαφή. Το φάουλ του Παπανικολάου ήταν σωστό, όμως θα έπρεπε να δοθεί φάουλ χαμηλά, δίνοντας έτσι την κατοχή στην Μακάμπι Τελ Αβίβ από την πλάγια γραμμή. Δεν θα έπρεπε να δοθούν τρεις βολές στον Σκότι Ουίλμπεκιν».