Ερευνητές ειδικευμένου νοσοκομείου του Μιλάνου οι οποίοι αναζητούν την πηγή της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία θεωρούν ότι ο ιός «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στη χώρα.

«Η επιδημία δεν είναι πρόσφατη στη χώρα και ο ιός κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί πολλές εβδομάδες, πριν από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της νόσου» επεσήμανε ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24. Ο ίδιος και η ομάδα του κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού απομόνωσαν και ερεύνησαν το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Ιταλία.

«Δεν πρόκειται για απίστευτη ανακάλυψη», μάλλον «φυσιολογική για ένα εργαστήριο σαν το δικό μας», αλλά αυτό «θα συμβάλει στην έρευνα για την δυναμική της επιδημίας στην Ιταλία», δήλωσε ο καθηγητής Γκάλι, διευθυντής του νοσοκομείου Sacco και του Μιλάνου, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.

Ο ιταλός καθηγητής δήλωσε πεπεισμένος ότι η μελέτη της ιταλικής εκδοχής του ιού «θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημίας και στην ανάσχεσή της».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ