Πήρε τον Ολυμπιακό διαλυμένο οικονομικά και σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση το καλοκαίρι του 2010. Τον οδήγησε άμεσα σε 7 σερί πρωταθλήματα, πήρε κύπελλα, τον γιγάντωσε στην Ευρώπη. Στην εποχή του ο Ολυμπιακός άλλαξε επίπεδο παντού. Γιατί ο ίδιος είναι ο πιο φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, περί ου ο λόγος, δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Βλέποντας ποδοσφαιρικά είχε την ηρεμία να κρίνει, να μην παρασυρθεί από τις κραυγές, και να στηρίξει αυτό που ξεκίνησε πέρσι. Πόσο δίκιο είχε το βλέπουμε φέτος. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι απολαυστικός. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδηγεί τον Ολυμπιακό σε επιτυχίες, φαβορί για το πρωτάθλημα 11 αγωνιστικές πριν το φινάλε, στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σε όλα μέσα είναι ο Ολυμπιακός που έχει δημιουργήσει μια ομάδα ικανή για όλα!

Όσο ο Μαρινάκης ονειρεύεται, ο Θρύλος θα συνεχίζει. Ο Μαρινάκης που πριν τα μεγάλα ματς με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ είχε μιλήσει στην ομάδα, στα αποδυτήρια του Καραισκάκη μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο.

«Και την Άρσεναλ θα αποκλείσετε και θα γράψετε ιστορία, και τον ΠΑΟΚ θα νικήσετε» τους είχε πει. Δικαιώθηκε σε όλα. Αυτή την δύναμη, το πείσμα, την πίστη, την αυτοπεποίθηση περνάει μέσα σε όλη την ομάδα, σε όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι νικητής, μαχητής!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πίστευε ακόμη και μετά το 0-1 στο Καραισκάκη, το έβλεπε στα μάτια του Μαρτίνς και των παικτών του, και το χάρηκε με την ψυχή του στο Έμιρειτς. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού γιόρτασε αυτή την σπουδαία επιτυχία. Μέχρι την επόμενη, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι έτοιμος να κάνει πάντα ότι χρειάζεται για να έχει πρώτο τον Ολυμπιακό και ψηλά στην Ευρώπη. Τον Μαρινάκη που όχι απλά δεν σταματά να ονειρεύεται αλλά δεν βρίσκεται καν στο τέλος της αρχής της χρυσής εποχής του στον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδας!