Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για το ζήτημα των απόρρητων εγγράφων του FBI μετά το έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον οι αριθμοί πρωτοκόλλων και οι ημερομηνίες τους έχουν τεθεί υπόψη των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε σε εισαγγελέα να ερευνήσει όσα αναφέρει η κ. Τουλουπάκη στο απαντητικό έγγραφο που έστειλε προχθές στη Βουλή και το οποίο κοινοποίησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τουλουπάκη ανέφερε ότι όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Σημειώνεται ότι τα έγγραφα αυτά φυλάσσονται στην Εισαγγελία Διαφθοράς και θεωρητικά ουδείς πλην των εισαγγελέων διαφθοράς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά.