Οργή είναι το συναίσθημα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Καισαριανή καθώς σε ένα από τα πιο κεντρικά κεντρικά σημεία της περιοχής, στην οδό της Αδριανουπόλεως, το κατάστημα των ΕΛΤΑ έγινε πολλοστή φορά στόχος κουμποροφόρων λήσταρχων οι οποίοι σημάδεψαν με τα όπλα τους ηλικιωμένους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί για να πλήρώσουν τους λογαριασμούς τους. Απείλησαν τις γυναίκες που εργάζονται στα γκισέ και άρπαξαν ότι χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.

Η θρασύτατη ληστεία, η τέταρτη σε δύο χρόνια που γίνεται σε αυτό το υποκατάστημα αλλά και στο παρακείμενο, σε μικρή απόσταση πάνω στην πλατεία της πόλης, γεννά εύλογα ερωτηματικά. Πολύ περισσότερο που σε μικρή σχετικά απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της πόλης και τα πολυθρύλητα ΜΑΤ. Είχαν ληστέψει τα ΕΛΤΑ τον Μάιο του 2019, τον Ιούνιο του 2019,τον Φεβρουάριο του 2020. Στο ενδιάμεσο, άλλοι μιμητές τους, επιτέθηκαν με πέτρες και έσπασαν τις τζαμαρίες.

Το πρωί της Παρασκευής, οι κουκουλοφόροι λήσταρχοι, άφησαν την κλεμμένη μηχανή που είχαν έξω από το υποκατάστημα στις 9.30 και εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας υπαλλήλους και πελάτες. Πήραν όποια χρήματα υπήρχαν στα ταμεία και διέφυγαν ανενόχλητοι, παρατώντας λίγο πιο πέρα στην Πανεπιστημιόπολη, την μοτοσυκλέτα.

Οι απανωτές επιδρομές οπλοφόρων στην καρδιά της Αθήνας, στην Καιαριανή, καταδεικνύει την έλλειψη αστυνόμευσης παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της κυβέρνησης. Ο κόσμος που επισκέπτεται τα δύο υποκατάστηματα των ΕΛΤΑ είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι ηλικιωμένοι που πηγαίνουν εκεί για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Μιας και ήδη δύο υποκαταστήματα τραπεζών έκλεισαν και οι άνθρωποι αυτοί, δυσκολεύονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τράπεζα να εισπράξουν τις συντάξεις τους.

Πολύ περισσότερο να πληρώσουν, νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Εδω και καιρό, φοβούνται.