Έκκληση να πέσουν οι τόνοι αλλά και να αποδεχτούν τη δημιουργία νέων κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες απεύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους νησιώτες.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, στο πλαίσιο των εργασιών του τέταρτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, στην Αλεξανδρούπολη, υποστήριξε εκ νέου ότι οι νέες δομές είναι προς όφελος των νησιωτών.

Μην έρχεστε – Ο δρόμος σταματά στα νησιά

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έρχεστε» καθώς «ο δρόμος δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ήδη από χτες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις.

Οι νέες δομές κατασκευάζονται μακριά από αστικούς ιστούς. Εκεί θα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου και όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης από εκεί.

Η πολιτική της Ελλάδας άλλαξε. Τα σύνορα στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται.

Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις κοινωνίες στα νησιά, επιτέλους οι αποφάσεις υλοποιούνται.

Κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μετριάσουν οι αντιδράσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Είναι προς όφελος να φτιαχτούν σύγχρονες δομές που θα αντικαταστήσουν τις προβληματικές σήμερα δομές.

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρόλα αυτά αυτά επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Μην έρχεστε. Ο δρόμος για την Ευρώπη στον οποίον σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας. Σταματά στα νησιά και από εκεί ξανά στο δρόμο της επιστροφής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από