Για την ανησυχία που υπάρχει γύρω από την εξάπλωση του κοροναϊού και το φόβο μιας ανεξέλεγκτης πανδημίας μίλησε στην εκπομπή MEGA Mag ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός σε περίπτωση που περάσει τα σύνορα της χώρας μας.

«Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης και ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να ακολουθεί τις οδηγίες προφύλαξης.

Εξήγησε πως ο κοροναϊός προσομοιάζει σε μια μορφή γρίπης και πως είναι μια ήπια νόσος, η οποία συμπεριφέρεται σαν απλό κρυολόγημα.

«Έτσι πρέπει και να αντιμετωπιστεί», υποστήριξε ο υφυπουργός.

Μίλησε ξανά για τη σημασία των μέτρων προφύλαξης, αλλά και για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος, που είναι αυτή της ψυχραιμίας και του καθησυχασμού.

«Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της χώρας και της Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, ενώ για την Ιταλία υποστήριξε πως είναι σημαντικό ότι ο ιός είναι περιορισμένος σε συγκεκριμένες περιοχές και δεν έχει επεκταθεί.