Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας έχασε τη ζωή του ένας ακόμα άνθρωπος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους πέντε.

Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν. Τα προηγούμενα τέσσερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έπασχαν και από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ξεπέρασαν τα 200 τα κρούσματα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 εντοπίζονται μόνο στη Λομβαρδία.

Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Χαμός στα σούπερ μάρκετ – Λουκέτο στα Μουσεία του Βατικανού

Ήδη ξένα πρακτορεία ήδη καταγράφουν σκηνές χάους σε ιταλικά σούπερ μάρκετ, με τους κατοίκους να έχουν ξεχυθεί για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.