Σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ έπληξε το πρωί της Κυριακής την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Ιράν και πως υπάρχουν δεκάδες παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερα παιδιά.

25 τραυματίες στο σεισμό στην Τουρκία

Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα.

Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοζταμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων.

Επτά νοσηλεύονται.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης ζημιές σε ακόμη άγνωστο αριθμό κατοικιών σε τέσσερα χωριά κοντά στο επίκεντρο, πρόσθεσε ο Χαλεντί.

Από τουρκικής πλευράς, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, έγραψε στο Twitter για «ζημιές σε κατοικημένες ζώνες» που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Βίντεο-σοκ

Την ίδια ώρα το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός αποτυπώνουν βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ένα βίντεο δείχνει ανθρώπους να σκάβουν ασταμάτητα στο έδαφος, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρουν τυχόν παγιδευμένους ή εγκλωβισμένους.

Σε ένα άλλο βίντεο μία γυναίκα κλαίει με αναφιλητά μπροστά στα χαλάσματα, την ώρα που άλλοι κάτοικοι συνεχίζουν να ψάχνουν στα χαλάσματα.

Συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο όπου φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς ολόκληρα σπίτια έχουν καταρρεύσει και καταστραφεί ολοσχερώς.