Να εξετάσει αν συντρέχουν οι όροι για την διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να ζητήσουν από τον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής που συνεδρίασαν την Πέμπτη.

Στο έγγραφο που θα αποσταλεί, με απόφαση της πλειοψηφίας, θα εκθέτει την άρνηση των δυο προστατευόμενων μαρτύρων να παραστούν για εξέταση και θα ζητεί το εξής: Να παραστούν σε εξέταση με τον ίδιο τρόπο που εξετάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στις δύο το μεσημέρι το προεδρείο της προανακριτικής αναμένεται να επιδώσει επιστολή – αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα  με την οποία θα τον ενημερώνει για όλα τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την παράτυπη άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν, την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος προστασίας τους αλλά και την συστηματική προσπάθεια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να θέτει προσκόμματα στις εργασίες της επιτροπής.

Με την ίδια επιστολή θα του ζητούν:
– να αξιολογήσει τα πραγματικά περιστατικά
– να διασφαλίσει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε η εξέτασή τους απο τον αντεισαγγελέα του Α.Π. Λ. Σοφουλάκη

 – να μεριμνήσει για την αποστολή όλων των κρίσιμων εγγράφων απο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελ. Τουλουπάκη

– να επανεξετάσει εάν συντρέχουν οι όροι διατήρησης του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, απαντώντας στο χθεσινό αίτημα μελών της Προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε την πιστή εφαρμογή της υπουργικής απόφασης (429/2018) που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από