Τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το θρίλερ με τους προστατευόμενους μάρτυρες σχολίασε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Τους προστατευόμενους μάρτυρες επιτηρούσαν έξι άντρες της Αστυνομίας, ωστόσο στην έρευνα εντοπισμού τους συμμετέχουν και άλλοι αστυνομικοί από την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων.

Πάντως, υπήρχε η αίσθηση ότι είχαν ένα κοινό οργανωμένο σχέδιο διαφυγής, κάτι που προσπαθούν να ανιχνεύσουν οι αστυνομικοί.

Τα κινητά τους είναι κλειστά, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει άρση απορρήτου λόγω του ειδικού καθεστώτος στο οποίο υπάγονται.

Με επιστολή του προς τη Δικαιοσύνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζητά εξηγήσεις και οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Τα… απρόοπτα

Στο μεταξύ και όσο βρίσκονταν υπό το καθεστώς προστασίας, ένας εκ των μαρτύρων ζήτησε επιπλέον ποσά από την ΕΛ.ΑΣ. για να καλύψει έξοδα προσωπικής υπόθεσης.

Ο άλλος ταξίδεψε στο εξωτερικό και έκανε αναρτήσεις στο Facebook βάζοντας σε κίνδυνο την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας για ενδεχομένη διαφθορά στελεχών της υπηρεσίας προστασίας μαρτύρων για κατάχρηση κονδυλίων και παρακράτηση χρημάτων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο οι αξιωματικοί που αναφέρονται στην υπόθεση, το αρνούνται.

Δείτε το βίντεο: