Όταν βιώνεις λάθος συμπεριφορά από τον σύντροφό σου, τότε θα πρέπει να καταλαβαίνεις ότι είναι η ώρα να φύγεις. Λάθος συμπεριφορά θεωρείται η τοξική και παραβατική συμπεριφορά απέναντί σου.

Νεύρα

Σου μιλάει συνέχεια με νεύρα, ύφος και ένταση. Νιώθεις έντονη ανασφάλεια καθώς και το συναίσθημα ότι κρίνεσαι από εκείνον. Νιώθεις συνέχεια άγχος επειδή θα σε κρίνει χειρότερα από τον οποιονδήποτε.

Τα νεύρα μπορεί να είναι και ένδειξη ότι θα σου συμπεριφερθεί ασκώντας σου σωματική βία. Ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση οφείλεις να φύγεις άμεσα.

Εξουσία

Όταν μια σχέση καταλήγει να γίνεται παιχνίδι εξουσίας από τον σύντροφό σου προς τα εσένα τότε καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι στη σωστή τους κατάσταση.

Θυμηθείτε ότι η κατάχρηση είναι πάντα μια επιλογή και αξίζετε να σας σέβονται. Δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε κακοποίηση. Αν νομίζετε ότι η σχέση σας είναι μη υγιής, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τώρα την ασφάλειά σας.

Καταλάβετε ότι ένα άτομο μπορεί να αλλάξει μόνο αν θέλει. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τον σύντροφό σας να αλλάξει τη συμπεριφορά του αν δεν πιστεύει ότι κάνει λάθος. Εστιάστε στις δικές σας ανάγκες. Φροντίζετε τον εαυτό σας. Η ευεξία σας είναι πάντα σημαντική. Παρακολουθήστε τα επίπεδα άγχους σας, πάρτε το χρόνο να είστε με τους φίλους σας, να έχετε αρκετό ύπνο.

Χωρίστε

Από τη στιγμή που μια σχέση σας κάνει να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας. Από τη στιγμή που βλέπετε σημάδια ότι η διάθεσή σας και η όρεξή σας για φαγητό, ύπνο κλπ μειώνονται, τότε καλό θα είναι να χωρίσεις. 

Δε θα αλλάξουν τα πράγματα όταν βλέπεις ότι το άτομο αυτό αντλεί ικανοποίηση μέσα από μια τέτοια σχέση. Πρέπει να καταλάβεις ότι σου αξίζουν καλύτερα συναισθήματα και καλύτερες συμπεριφορές.

Θυμηθείτε ότι αξίζετε να αισθάνεστε ασφαλείς και αποδεκτοί στη σχέση σας. Παρόλο που δεν μπορείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας για να είστε ασφαλείς.