Συνέδριο πραγματοποιούν σήμερα στα κατεχόμενα, το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία, σχετικά για τα Βαρώσια. Το συνέδριο γίνεται στην παρουσία του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, και του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Μάλιστα οι «συμμετέχοντες» του συνεδρίου μετέβησαν και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τον Οκτάι να προβαίνει σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

«Η Αμμόχωστος είναι γη των Τουρκοκυπρίων και η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους» ανέφερε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, βασικό θέμα του συνεδρίου είναι το νομικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα μπορούν να στηριχθούν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς για να μετατρέψουν την Αμμόχωστο μια μεγάλη τουρκική πόλη στην ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο «τμήμα φόρου και εσόδων» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ οργανώσεων και κινημάτων για την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Βαρώσι, ενώ σημειώθηκε σύντομη αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και «αστυνομικών» του ψευδοκράτους, όταν οι πρώτοι θέλησαν να εισέλθουν στην περίκλειστη πόλη για να παρακολουθήσουν και αυτοί τη συζήτηση.

Την ίδια ώρα, για το θέμα συνεδριάζει το απόγευμα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αμμοχώστου. Στη συνέχεια θα πορευθούν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να κάνουν εκεί συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας.