Υπό έλεγχο έχουν τεθεί πλέον όλες οι πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας – πολιτεία που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές – ύστερα από πέντε μήνες καταστροφικού «έργου» τους.

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος της Αυστραλίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως όλες οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας βρίσκονται πλέον υπό πλήρη έλεγχο.

«Ύστερα από πέντε μήνες καταστροφικών πυρκαγιών, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω πως όλες οι φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία, βρίσκονται υπό έλεγχο» ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ρομπ Ρότζερς.

Η χείρα βοηθείας των βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι πιο ισχυρές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, επέτρεψαν να σβήσουν οι πιο μεγάλες πυρκαγιές και να τεθούν υπό έλεγχο οι υπόλοιπες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, «δεν έχουν σβήσει όλες οι πυρκαγιές, υπάρχει ακόμη κάποια δραστηριότητα στο νοτιότερο άκρο της Πολιτείας».

Το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως οι καταστροφικές πυρκαγιές έκαιγαν ασταμάτητα επί πέντε σχεδόν μήνες, καταστρέφοντας έκταση που ξεπερνάει τα 120 εκατομμύρια στρέμματα, ίση περίπου με το μέγεθος της πολιτείας της Πενσυλβάνια.

Παράλληλα, το διάστημα αυτό 33 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, τουλάχιστον ένα εκατομμύρια ζώα πέθαναν.