«Είναι σήμερα μία φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας, την εθνική οικονομία, τον κόσμο των επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους. Μία ελληνική εταιρεία προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσημη εκδήλωση για τη νέα εποχή της Aegean με την παραλαβή των πρώτων αεροσκαφών από την παραγγελία- μαμούθ των 6,6 δισ. δολαρίων (αξίας καταλόγου) για τα 46 + 12 νέα Αirbus του ομίλου.

Από το βήμα της εκδήλωσης, παρουσία κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και επιχειρηματιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στους Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα: «Θα απευθυνθώ για μία ακόμη φορά στους Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και δεν θα βγούν χαμένοι».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών- με τη θεμελίωση του νέου αεροδρομιου στο Καστέλι, την επένδυση της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια που ολοκληρώνεται τους επόμενους 18 μήνες, την ιδιωτικοποίηση του Ελ. Βενιζέλος που βρίσκεται σε εξέλιξη- επισημαίνοντας ωστόσο και τα προβλήματα στο χώρο: «Γνωρίζω ότι πρέπει να γίνουν βήματα στην εξυπηρέτηση της αεροπορίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως οι καθυστερήσεις των πτήσεων και ο υψηλός ΦΠΑ στις μεταφορές. Εφόσον υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος θα έρθει και η μείωση».

Βασιλάκης: Η ιστορία της Aegean συναντά το μέλλον

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία της Aegean σήμερα συναντά το μέλλον. Η υποσχεση που δώσαμε προ εικοσαετίας για έναν ποιοτικό αερομεταφορέα εντυπώνεται σήμερα και συνεχίζει στη νέα εποχή της Aegean. Λειτουργήσαμε πάντα με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Είμαι χαρούμενος που μόλις 18 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας παραλαμβάνουμε τα πρώτα αεροπλάνα, τα οποία άμεσα τα βάζουμε σε πτήσεις. Από σήμερα, ξεκινά ένας διετής κύκλος, νέων υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Και στο μέλλον, στην τρίτη μας δεκαετία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε και να δίνουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους ανθρώπους μας, στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

«Κάθε νέο αεροσκάφος που προστίθεται στον στόλο μας σημαίνει 70 άμεσες θέσεις εργασίας, επιπλέον 100 .000 επισκέπτες ετησίως κι άλλα 80 εκατ. άμεσα, ετήσια έσοδα στον ελληνικό τουρισμό» επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean. Όπως επεσήμανε η διοίκηση του ομίλου, μέσα στα χρόνια της κρίσης, ο όμιλος συνέβαλε στην ελληνική οικονομία με 2,7 δισ. ευρώ από το 2010- 2019 σε τέλη, φόρους και εισφορές.

«Μέχρι το 2025 θα παραλάβουμε τουλάχιστον 46 νέα αεροσκάφη, έχοντας επιπλέον 12 ως option εφόσον υπάρξουν οι ανάγκες. Με αφετηρία το 2020 θα επενδύουμε πάνω από 500 εκατ. δολάρια το χρόνο για την επόμενη εξαετία για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας», ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.

Εως τον Ιούλιο του 2020 η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά έξι νέα αεροσκάφη νέου τύπου για να υποστηρίξουν την αναπτυξη του δικτύου της σε 155 προορισμούς, 19,2 εκατ. θεσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020.