Αδιάκοπες συνεχίζονται οι έρευνες των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός ακόμα διαμερίσματος από αυτά που χρησιμοποιούσαν ο «Τοξοβόλος» και οι συνεργάτες του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλα ακίνητα, καθώς βρέθηκαν αρκετά κλειδιά σπιτιών στην κατοχή τους, δύο από τα οποία άνοιξαν το δώμα της οδού Οιδίποδος 35 στα Σεπόλια.

Το διαμέρισμα στα Σεπόλια

Το διαμέρισμα που εντόπισαν οι αστυνομικοί την Κυριακή στα Σεπόλια «ταυτοποιήθηκε» έπειτα από πληροφορίες που πρόεκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των πλαστών ταυτοτήτων, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στην Αγία Παρασκευή, Γιάννης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, το διαμέρισμα ενοικίαζε από τον περασμένο Οκτώβριο η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και πιθανότατα έμενε εκεί, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία της και τα στοιχεία Λαμπίρη Ζωή του Πέτρου.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στο διαμέρισμα αλλά και τα δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν, το ένα εκ των οποίων ήταν μάλιστα εν λειτουργία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο το χρησιμοποιούσε η 28χρονη για να μιλά με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ωστόσο οι αστυνομικοί ευελπιστούν να αντλήσουν στοιχεία για τις μετακινήσεις της και τις επαφές που είχε.

Επίσης, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε και ένας φορητός ασύρματος που βρέθηκε εντός του δώματος της οδού Οιδίποδος.

Οι επαφές με τους γείτονες και το ποδήλατο

Όπως τόνισαν γείτονες της 28χρονης, οι επαφές που είχε με τη γειτονιά ήταν ελάχιστες, ενώ συνεχώς πρόσεχε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά της.

Όπως ανέφερε γείτονας της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ: «η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας».

«Ούτε το όνομά της δεν είχαμε μάθει… Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της» πρόσθεσε.

Ένα ακόμα στοιχείο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι οι μαρτυρίες των γειτόνων που αναφέρουν ότι η 28χρονη συλληφθείσα χρησιμοποιούσε ποδήλατο για τις μετακινήσεις της.

Η απόσταση μεταξύ των δύο οικημάτων, σε Άγιο Νικόλαο και Σεπόλια, που έχουν μέχρι στιγμής «αποκαλυφθεί» είναι περίπου στα τρία χιλιόμετρα, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να σκεφτούν πως ενδεχομένως σε αυτή την ακτίνα να βρίσκονται και άλλα σπίτια που διατηρούσε η τρομοκρατική οργάνωση.

Οι μελλοντικοί στόχοι της ομάδας του «Τοξοβόλου»

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά από την ληστεία στην Ερυμάνθεια Αχαΐας κι άλλη μια πιθανόν στην Αγία Παρασκευή που σχεδίαζαν οι ένοπλοι, θα άρχιζαν κύκλο επιθέσεων με βόμβες και ίσως χρήση όπλων κυρίως εναντίον αστυνομικών στόχων, δικαστικών κλπ.

Παραμένει όμως ζητούμενο αν οι ένοπλοι είχαν προμηθευθεί εκρηκτικά και άλλο οπλισμό –πέρα από αυτόν που βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή.