Η Νάπολι διανύει την πιο περίεργη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, δηλαδή από τη στιγμή που ανέβηκε και πάλι στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου (2007-2008).

Αλλαγές προπονητών, κακό κλίμα στα αποδυτήρια, παίκτες που αρνούνται να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους και το ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Η αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι δεν βελτίωσε τα πράγματα όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, ενώ η επιλογή του Τζενάρο Γκατούζο δεν έχει βελτιώσει στο ελάχιστο την εικόνα αλλά και τα αποτελέσματα της ομάδας του Νότου.

Έπειτα από 23 παιχνίδια η Νάπολι έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς. Πρόκειται για την χειρότερη συγκομιδή του συλλόγου από τη σεζόν 2007-2008, την χρονιά δηλαδή που ανέβηκε στη Serie A.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις προχώρησε σε αρκετές μεταγραφικές προσθήκες τον Ιανουάριο (Λομπότκα, Ντέμε, Πολιτάνο), αλλά περιμένει και αποτελέσματα από τον «Ρίνο».

Η εντός έδρας ήττα από την Λέτσε (2-3) είναι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», με τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο των «παρτενοπέι» να έχει αποφασίσει την αντικατάσταση του πρώην τεχνικού των ΟΦΗ και Μίλαν το καλοκαίρι.

Ο Γκατούζο άλλωστε έχει υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών, με την οψιόν ανανέωσης (ακόμα δύο χρόνων) να ανήκει στο σύλλογο. Πρώτοι υποψήφιοι είναι ο Ιβάν Γούριτς που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ελλάς Βερόνα και έπειτα οι Λουτσιάνο Σπαλέτι, Τζιανπάολο Γκασπερίνι.

Όπως αναφέρει και η ιταλική ιστοσελίδα «calciomercato.it», «υπό την καθοδήγηση του Γκατούζο, η Νάπολι έχει κερδίσει λιγότερους πόντους, έχει σκοράρει λιγότερα τέρματα και έχει δεχτεί περισσότερα γκολ σε σύγκριση με τα πρώτα ματς της φετινής σεζόν με τον Αντσελότι στον πάγκο. Ο Αουρ΄λειο Ντε Λαουρέντις έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Γκατούζο, με τους Γιούριτς, Σπαλέτι, Γκασπερίνι να είναι οι πρώτοι υποψήφιοι αντικαταστάτες».