«Ενα ουίσκι, καπετάνιε!». Η παραγγελία, σε μορφή SOS, προέρχεται από έναν βρετανό επιβάτη, περιορισμένο στην καμπίνα του, στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα ανοικτά της Γιοκοχάμα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του νέου κινεζικού ιού στο πλοίο.

Με λευκό γενάκι, γυαλιά και χαβανέζικο πουκάμισο με φοίνικες, ο Ντέιβιντ Έιμπελ αποφάσισε να πάρει την ζωή από την θετική πλευρά.

Ανεβάζει συστηματικά βίντεο δίνοντας σε ολόκληρον τον κόσμο, με το χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ, ειδήσεις από το ατυχές κρουαζιερόπλοιο με τους χιλιάδες φυλακισμένους επιβάτες.

«Ξέρω ότι το room service λαμβάνει επίσης αυτά τα μηνύματα… άρα μπορώ να κάνω μία παραγγελία… κάποιος από το service θα μπορούσε να μου φέρνει μία μπανάνα την ημέρα; Μόνο μία μπανάνα, αυτό είναι όλο κι όλο που ζητάω».

«Αν ακούει ο καπετάνιος: μην ασχοληθείτε με την μπανάνα, καπετάνιε – θα ασχοληθεί το room service, είμαι βέβαιος – αλλά θα ήταν πραγματικά υπέροχο να μπορέσω να την συνοδεύσω με ένα ουίσκι», πρόσθεσε επιφυλάσσοντας με όλη του την ευγένεια για τον πλοίαρχο του Diamond Princess αυτήν την ειδική παραγγελία.

Και την συνοδεύει με λεπτομέρειες για την αγαπημένη του μάρκα, χρονολογία, «χωρίς πάγο, χωρίς νερό».

Σε καραντίνα

Μετά τον εντοπισμό δέκα κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο, τα αποτελέσματα των αναλύσεων κατέληξαν στον διπλασιασμό τους και ο Ντέιβιντ Έιμπελ αρχίζει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο παράτασης της 14ήμερης καραντίνας.

«Με λίγη τύχη, θα βγούμε πριν τα Χριστούγεννα», σχολιάζει πολύ σοβαρός. Και έπειτα ασχολείται με τους επιβάτες που είναι λιγότεροι προνομιούχοι από τον ίδιο και βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε καμπίνες χωρίς παράθυρα.

«Γι’ αυτούς, θα πρέπει να είναι ανυπόφορο. Χωρίς φυσικό φως, χωρίς φρέσκο αέρα, ευχαριστώ Θεέ μου, εμείς έχουμε μπαλκόνια».

«Κάποιος είπε σήμερα ότι αυτό θα τους γίνει μάθημα: πληρώνεις κάτι παραπάνω για να έχεις μπαλκόνι».

Ο βρετανός έχει κατακλυσθεί από μηνύματα στο Facebook από ολόκληρο τον κόσμο.

«Αντε παιδιά, να περάσετε μία καταπληκτική ημέρα όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο. Κρατήστε το χαμόγελο, μην υποκύψετε στις περιστάσεις, υπερβείτε τις. Κρατήστε το καλύτερο απ΄αυτό που σας στέλνει η ζωή».

Για να καταλήξει με μία φιλοσοφική νότα: «Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον ρου των πραγμάτων; Η πιο ασήμαντη σκέψη μπορεί να αλλάξει την ψυχική σας κατάσταση. Είναι τόσο σημαντικό να παραμείνετε θετικοί…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ