«Πιλότο» για εκατοντάδες  περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια και πτυχία θα αποτελέσει η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κι αυτό γιατί  οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να κρίνουν εάν θα πρέπει ή όχι όσοι απολύονται, λόγω πλαστών τίτλων σπουδών,  να επιστρέφουν τις  αποδοχές που έλαβαν όλο το διάστημα που απασχολήθηκαν στον Δημόσιο τομέα.

Ο Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιος Νικητάκης πρότεινε  στην μείζονα, 35μελή, Ολομέλεια του Ανωτάτου  Δημοσιονομικού Δικαστηρίου  να απορριφθεί η αίτηση  ακύρωσης κατά  της καταλογιστικής πράξης σε βάρος νοσηλεύτριας με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο της ζητάει, στην πράξη, να επιτρέψει όλο το ποσό των αποδοχών της που είχε λάβει από την ημέρα διορισμού της έως την ημέρα κατά την οποία απολύθηκε (17 χρόνια συνολικά), επειδή αποκαλύφθηκε ότι  προσκόμισε πλαστό πτυχίο Λυκείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά το Δημόσιο καταλόγισε σε  νοσηλεύτρια του κλάδου ΔΕ, το ποσό των 179.000 ευρώ, δηλαδή, αλλά τελικά  επικαλούμενο την αρχή της δίκαιης ισορροπίας μείωσε το ποσό του καταλογισμού στις 50.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας επισήμανε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός  από «14,33»  πλαστογραφήθηκε στο «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν.

Το μεγάλο ύψος του καταλογισμού, επισήμανε ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας, μετατρέπεται αυτοδικαίως σε κύρωση.

Ο συνήγορος του Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφερε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της και έτσι σωστά  έγινε ο επίμαχος καταλογισμός.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου  αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από