«Ποιος, ποιος, ποιος, ο Κώστας ο Θεός»!

Το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο Κουκούλι της Πάτρας ξανακούσθηκε έπειτα από σχεδόν 35 χρόνια. Ο λόγος; Σοβαρός, συναισθηματικός, νοσταλγικός, τιμητικός και εξόχως συγκινητικός, καθώς ο λεγάμενος είδε το γήπεδο που αποτελούσε τη σκηνή της μπασκετικής φαντασμαγορίας του να παίρνει το όνομά του…

Γήπεδο Κώστας Πετρόπουλος!

Θα μπορούσε κιόλας να ονομασθεί και «Ρούντολφ Νουρέγιεφ», αυτό άλλωστε είναι το παρατσούκλι του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, του οποίου κάθε κίνηση εφθέγγετο αρτίστικη χάρη που έμοιαζε βγαλμένη από κορυφαίες χορευτικές παραστάσεις…

Τον έβλεπες να καλπάζει σαν το άτι, να στέκεται στον αέρα, να στροβιλίζεται και να απογειώνεται και νόμιζες ότι περισσότερο από έναν αγώνα μπάσκετ παρακολουθούσες τη «Λίμνη των κύκνων» ή τον «Καρυοθραύστη»!

Βεβαίως πολύ καλύτερα από εμένα, είχε περιγράψει το απαράμιλλο φαντεζί στυλ του ο συχωρεμένος ο Θάνος Μικρούτσικος, λέγοντας πως «ο Πετρόπουλος παίζει σαν να χορεύει πάνω στο φτερό του καρχαρία»!

Αι γενεαί πάσαι βρέθηκαν προχθές στο παλιό λημέρι του Πετρόπουλου για να τον πλαισιώσουν σε αυτή τη μεγάλη στιγμή και να διαδηλώσουν την αγάπη τους προς αυτόν που κάποτε έκανε πανέμορφα τα σαββατόβραδά μας και μας σεργιάνιζε στη χώρα της ουτοπίας!

Ο Ιωαννίδης, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας, ο Φιλίππου, ο Σακελλαρίου, ο Κατσούλης, ο Αλβέρτης, ο Ρεντζιάς, ο

Μπογατσιώτης, ο Kιουμουρτζόγλου, ο Τσάβας, ο Μπουσβάρος, ο Παπαντωνίου, ο Κοκορόγιαννης, ο Ράμμος, ο Βετούλας, ο Σκροπολίθας, ο Τσαγκόπουλος, ο Μυλωνάς, ο Κασουρίδης, ο Σταμόπουλος, ο Λαμπρόπουλος, ο Γκάβρος, ο Μητρούδης, ο Τσαγκρώνης, ο Λιόλιος, ο αδελφός του Τάκης και πλείστοι όσοι στάθηκαν δίπλα του και του άνοιξαν την αγκαλιά τους…

Ο Πετρόπουλος υπήρξε ένας απαράμιλλος βιρτουόζος που διακτινιζόταν σαν το ξωτικό και συνάμα ένας άνθρωπος με καθαρή ματιά και αληθινή ψυχούλα!

Ο αριθμός 7 είναι ανέκαθεν ιερός και σημαδιακός: ε, λοιπόν, μαζί με τα επτά θαύματα, τους επτά σοφούς, τις επτά ημέρες της εβδομάδας, τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας και τα επτά κεφάλια της Λερναίας Υδρας, μοστράρει και το Νο 7 στη δική του φανέλα.