Την οργισμένη αντίδραση του Σωματείου «Υψηλάντειον» προκάλεσε η επίθεση της Χριστίνας Σαχινίδου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Αμφισβητώντας την καταγωγή του, προδίδει ότι εξυπηρετεί τον εντολέα της» επισημαίνει το Σωματείο «Υψηλάντειον».

Στην ανακοίνωσή το Σωματείο «Υψηλάντειον» αναφέρει αναλυτικά:

«Αιδώς Αργείοι!

Η έλλειψη ντροπής και η αναίδεια της Χριστίνας Σαχινίδου Προέδρου της Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η αλαζονική δήλωση της για την καταγωγή του Ευάγγελου Μαρινάκη ως γόνου των Υψηλαντών δείχνει κατάφορα την πρόθεση της να θίξει την τιμή και την υπόληψη του αμφισβητώντας ακόμη και την καταγωγή του, προδίδει δε ότι εξυπηρετεί τον εντολέα της.

Τα μέλη του Σωματείου «Υψηλάντειον» καθώς και μέλη και συγγενείς της οικογένειας του κλάδου των Υψηλαντών από την οποία κατάγεται ο Ε. Μαρινάκης (γόνοι Νικολάου Υψηλάντη εκ Υψηλής Πόντου) δηλώνουν την έντονη διαμαρτυρία τους γι΄ αυτή την αμφισβήτηση. Επιπλέον δηλώνουν υπερήφανοι για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, ένα χαρισματικό ηγέτη, έναν καταξιωμένο επιχειρηματία διεθνούς βεληνεκούς, όπως έχει μέχρι σήμερα καταδείξει με τα έργα του και έναν άνθρωπο αρχών και αξιών, όπως αυτές έχουν χαρακτηρίσει το γένος των Υψηλαντών μέχρι σήμερα. Ένα Ελληνικό Γένος 1.000 ετών με βυζαντινές καταβολές και ιστορικές αναφορές για το ρόλο του και τη συμβολή του στον Ελληνισμό από τον 10ο αιώνα του Βυζαντίου μέχρι την Ελληνική Επανάσταση με τη μέγιστη προσφορά του στον αγώνα της Ελευθερίας.

Σωματείο ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΝ»