Οι αποκαλύψεις του ONE Channel για την πιθανή τριγωνική σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης – Οικογένειας Σαββίδη, με κοινό πρόσωπο στην υπόθεση τον Ιωάννη Καλπαζίδη, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους εμπλεκόμενους.

Η ΠΑΕ Ξάνθη, πέραν της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας, που εξετάστηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ελέγχεται και για τη μη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος.

Η ακριτική ΠΑΕ, που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και από τις δύο υποθέσεις, έχει κληθεί σε απολογία τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Η κλήση αφορά την πιθανή ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα και φέρνει αντιμέτωπη την ΠΑΕ Ξάνθη με επιπλέον ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών.

Η υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μια σειρά από παρασκηνιακές διεργασίες, που προκαλούν αλγεινή εντύπωση.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, λίγο καιρό μετά την επίσημη καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ και στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να αλλάξει τρία μέλη της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η θητεία των προηγούμενων μελών έληγε κανονικά το 2021.

Στην υπόθεση προκύπτουν καίρια ερωτήματα: Ποια είναι η διοίκηση Γραμμένου που άλλαξε τα μέλη της Επιτροπής; Τι ήθελε να πετύχει η ΕΠΟ με την αντικατάστασή τους;

Μπορεί οι αλλαγές να σχετίζονται με τη σπουδή ορισμένων να πέσει στα μαλακά η Ξάνθη; Μήπως δρομολογείται «ήπια» απόφαση, που μπορεί αποτελέσει οδηγό, εφόσον κινδυνεύσει και ο ΠΑΟΚ; Εχουν σχέση τα νέα μέλη με την εταιρεία που υπογράφει τους ισολογισμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Ερωτήματα που η ΕΠΟ καλείται να απαντήσει σοβαρά. Και όχι με γλώσσα πεζοδρομίου, όπως στην τελευταία ανακοίνωσή της.

Πηγή: onetv.gr