Οι Αρχές του Ιράν προχώρησαν στη σύλληψη αρκετών ατόμων, σχετικά με την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 επιβαίνοντές του.

Οι συλλήψεις έρχονται μετά τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Χασάν Ροχάνι, πως θέλει την τιμωρία των υπευθύνων.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, υπό κράτηση τέθηκε και ο άνθρωπος που ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, όπου διακρίνεται πύραυλος να πλήττει το ουκρανικό αεροσκάφος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπληρώνει το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 176 επιβαινόντων.

Την τιμωρία όσων ευθύνονται ζητά ο Ροχανί

Νωρίτερα, o εκπρόσωπος του ιρανικού δικαστικού σώματος δήλωσε πως η έρευνα για την κατάρριψη έχει ξεκινήσει και έχουν ήδη συλληφθεί αρκετά άτομα. Οι δηλώσεις του μεταφέρθηκαν, επίσης, από το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ωστόσο δεν έχει υπάρξει διευκρίνιση σχετικά το πόσοι έχουν συλληφθεί ή ποιος ήταν ο ρόλος τους στην τραγωδία.

Μιλώντας στην Τεχεράνη, ο Ροχανί ζήτησε την τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατο των επιβαινόντων του Boeing 737.

«Δεν πρόκειται περί μίας συνηθισμένης υπόθεσης και τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας» είπε ο Ροχανί και συμπλήρωσε: «Ανακοινώνω ότι θα συνεχίσουμε την έρευνα για να διαλευκάνουμε όλες τις πλευρές του γεγονότος και να τιμωρήσουμε τους υπευθύνους».