Στην αντεπίθεση περνά η Τεχεράνη για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, με την ιρανική κυβέρνηση να δηλώνει πως θα επιδιώξει την ποινική δίωξη του αμερικανικού προέδρου.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ιράν, Ιμπραήμ Ραϊσί, «πρέπει να φέρουμε τον αμερικανό πρόεδρο ως τον πρώτο εναγόμενο. Πρέπει να διωχθεί και να προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου ενώπιον του κόσμου».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης δικαστικών υπαλλήλων, σύμφωνα με το Fars News Agency, ο ίδιος τόνισε πως «κατά την οπτική μας, επειδή ο μάρτυρας Σουλεϊμανί ήταν σύμβολο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της υποστήριξης των καταπιεσμένων, η δολοφονία του παραβιάζει κάθε νόμο».

Ο ίδιος κάλεσε τους νομικούς να «διαμαρτυρηθούν» και προειδοποίησε ότι, αν το Ιράν δεν επιδιώξει δικαιοσύνη για τη διάπραξη ενός «τέτοιου τρομακτικού εγκλήματος» εναντίον του στρατηγού του, «δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν άλλοι».

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν και το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να καταθέσουν επίσημη καταγγελία σε διεθνείς οργανισμούς σχετικά με πιθανή δίωξη του Τραμπ, σύμφωνα με τον Ραϊσί.