Όσους στόχους είχε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, τους πέτυχε με το 3-0 επί του Πανιωνίου.

Με τη νίκη πήρε τους τρεις βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση με 25 πόντους, εκμεταλλευόμενος την ήττα του ΟΦΗ από τον Αστέρα, ενώ υπερτερεί του συγκάτοικου Ατρόμητου στην ισοβαθμία. Δεν αγχώθηκε καθόλου, αφού βρήκε γκολ σε κομβικά σημεία του ματς.

Με τον τρόπο που νίκησε, τόνωσε την αυτοπεποίθηση του, ένα σημαντικό στοιχείο εν όψει του πρόωρου «τελικού» του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη με τον ΠΑΣ Γιάννινα… Σίγουρα, δεν θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα το Τριφύλλι από ένα ματς με τον ουραγό της βαθμολογίας.

Όσο για τον Πανιώνιο, απλώς επιβεβαίωσε τις τρανταχτές αδυναμίες του. Απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν εμπνέει σταθερότητα αυτή την εποχή δεν κατάφερε να τον προβληματίσει.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρέμεινε στην τελευταία θέση της Superleague και πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα για να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική στα Play Outs.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το γκολ από την αρχή και μόλις στο 7’ ο Δώνης προωθήθηκε στην περιοχή του Μαλέρμπ και πλάσαρε, αλλά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Ωστόσο, ευστόχησε εφτά λεπτά αργότερα, με συρτό σουτ από το ημικύκλιο.

Το 2-0 επιτεύχθηκε στο πιο ευνοϊκό τάιμινγκ για το Τριφύλλι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζαχίντ πάσαρε στον Μακέντα και αυτός στο τετ-α-τετ πλάσαρε σωστά. Στο 60’ ο Χατζηγιοβάνης έχασε πέναλτι από την απόκρουση του Μαλέρμπ, αλλά στο 64’ ο Ινσούα «εκτέλεσε» με πλασέ τον γκολκίπερ του Πανιωνίου εξ’ επαφής, μετά από σέντρα του Γιόχανσον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ (68’ Κολοβός), Μπουζούκης (73 Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (73’ Καμπετσής).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Ρέντζας, Κιάκος, Οικονομίδης, Τσιλούλης, Παπανικολάου (84’ Γρίβας), Μασούρας (25’ λ.τ. Παπαγεωργίου), Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς)