Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2020 για τον Ολυμπιακό, επιβάλλεται για τους ερυθρόλευκους να συνεχιστεί και έτσι. Ο δρόμος για την επιστροφή στην φυσική του θέση είναι δύσκολος και γεμάτος… εξυγιαντικά «αγκάθια», όμως ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να τους νικήσει όλους. Είναι στο +1 άλλωστε μετά από όσα έχουν συμβεί εις βάρος του φέτος στο πρωτάθλημα.

Στη Λαμία άπαντες στο μεγάλο λιμάνι ξέρουν ότι τους περιμένει ένα ακόμη «μπλόκο». Η Λαμία που συν τοις άλλοις έχει και μια καλή ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας ένα πολύ καλό σερί. Στην έδρα της είναι ακόμη πιο δυνατή και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Πέδρο Μαρτίνς που έχει προειδοποιήσει την ομάδα του για αυτό που την περιμένει το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Μαρτίνς έχει τονίσει στους παίκτες του πως η Λαμία είναι κοντρολαρισμένη ομάδα που τρέχει πολύ και που δεν διστάζει να παίξει σκληρά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνάμα ο Πορτογάλος δεν ξεχνά την περσινή ζημιά που έκανε στον Ολυμπιακό η Λαμία στο Κύπελλο.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για να μπορέσει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που δεδομένα θα του εμφανιστούν στην Λαμία. Ο Μαρτίνς δεν έχει δείξει ξεκάθαρα τους 11 που θα ξεκινήσουν, όλα όμως οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα πάει με την λογική του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας θα είναι στην άμυνα, στον άξονα οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, μπροστά τους ο Μπενζιά, στα δύο φτερά οι Μασούρας, Βαλμπουενά και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Αουτσάιντερ για το βασικό σχήμα είναι ο Λάζαρος, κάτι που αν συμβεί θα φέρει τον Βαλμπουενά στον άξονα και τον Μπενζιά στον πάγκο. Το σχήμα αυτό όμως αφαιρεί από τον Ολυμπιακό πίεση και τρεξίματα και αυτό σκέφτεται ο Μαρτίνς για αυτό δείχνει να προτιμά την λογική του Μπενζιά με τον Βαλμπουενά στα άκρα.

Όπως αναμενόταν Σουντανί και Γκιγιέρμε έμειναν εκτός με στόχο να προλάβουν το επόμενο ματς πρωταθλήματος, με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Εκτός έμεινε και ο Αβραάμ που ταλαιπωρείται και απο μια ίωση, το πρόγραμμα του συνεχίζουν οι τραυματίες Ποντένσε και Μπρούνο.