Γράφαμε την επομένη του αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού πως η κίνηση που έκρινε το ντέρμπι υπέρ των ερυθρόλευκων ήταν η χρησιμοποίηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Γιατί πολύ απλά ο Έλληνας ακραίος επιθετικός έδωσε πολλά πράγματα στο παιχνίδι των πειραιωτών από την δεξιά πλευρά, προκαλώντας προβλήματα στην άμυνα των  πράσινων.

Ο Λάζαρος έπαιξε βασικός λοιπόν στην Καλαμάτα για να πάρει κι άλλο χρόνο στα πόδια του, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως έμεινε εκτός για έντεκα σχεδόν μήνες.

Κι αυτό φανερώνει πολλά αναφορικά με το πόσο υπολογίζει ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού τον διεθνή άσο για την συνέχεια της σεζόν, γνωρίζοντας πολύ καλά τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο έμπειρος εξτρέμ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τον Χριστοδουλόπουλο ειδικά τώρα που περνάμε στο δεύτερο μισό της σεζόν και η μπάλα είναι «βαριά».

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικά και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις κι έχει ν’ αντιμετωπίσει και τα «μπλόκα» της… εξυγίανσης.

Οι αντίπαλοι των πειραιωτών κάνουν τώρα ότι μπορούν για να τιμωρηθεί ξανά ο Ολυμπιακός, μπας και χάσει βαθμούς η ομάδα του Μαρτίνς αφού δεν έγινε αυτό στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ας επιστρέψουμε όμως στα «βαριά χαρτιά» που βγάζει στο… τραπέζι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη υπόθεση η επιστροφή του Λάζαρου αλλά δεν είναι μόνο ο Χριστοδουλόπουλος.

Είναι έτοιμος για το μεγάλο come back και ο Κώστας Φορτούνης και σιγά – σιγά θα μπει και ο διεθνής άσος σε ρυθμούς αγώνων, με προφανή στόχο να είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι ο Μαρτίνς περιμένει πως και πως την επιστροφή του Γκιγιέρμε, καθώς ο Βραζιλιάνος αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του Πειραιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει μιλήσει τις τελευταίες μέρες με τον Βραζιλιάνο μέσο και είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γκιγιέρμε.

Απομένει να δούμε αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή του εκτός έδρας αγώνα με την Λαμία με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι ο Γκιγιέρμε είναι πολύ πιθανό να βρει θέση στην 18άδα των πειραιωτών.

Κι αφού αναφερθήκαμε στο ματς με την Λαμία για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουροι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ότι θα έχουν πολύ δύσκολη αποστολή καθώς απέναντι τους θα βρεθεί μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δώσουν το 100% για να φύγουν νικητές από την έδρα της Λαμίας και δεν πρέπει επίσης να ξεχνούν ότι οι «εξυγιαντές» θα βάλουν νέα «μπλόκα» στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τους ερυθρόλευκους.

Γι’ αυτό και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να μπουν στο ματς σαν να παίζουν ντέρμπι που κρίνει τίτλο. Τόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.