Φωτογραφία με Λίβυους πατριώτες εθελοντές ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Ο Ναύαρχος στην ανάρτησή του έγραψε: «Χιλιάδες εθελοντές πηγαίνουν στις περιοχές των μαχών για να πολεμήσουν τους Τούρκους».

Η φωτογραφία-selfie, απεικονίζει νεαρούς Λίβυους εθελοντές φορώντας στρατιωτικές στολές, να σχηματίζουν το έμβλημα της νίκης.

Σύμφωνα με το sigmalive.com κάτω από την ανάρτησή του Ναύαρχου, πολλοί Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και αξιωματικών εν αποστρατεία, γράφουν, μεταξύ άλλων: «Ο Θεός μαζί σε όλους σας, και καλή τύχη και νίκη στα νιάτα αυτά και την πατρίδα σας!», «καλή τύχη Αρχηγέ», «ο Θεός να φυλάει να ευλογεί τα παιδιά», «και με την νίκη αξιαγάπητε συμμαθητή», «ο Θεός να δίνει δύναμη στα νιάτα και σε εσάς που πολεμάτε για την απελευθέρωση».

Σημειώνεται πως ο  Ναύαρχος είχε δημιουργήσει σάλο και την περασμένη βδομάδα, όταν σε ανάρτηση έγραψε: «Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες».

Ο φιλέλληνας Λίβυος αξιωματικός είναι στο πλευρό του Στρατάρχη Χαφτάρ.

Επισκέφθηκε πρόσφατα την Κύπρο, μαζί με τον Πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναύαρχος Μαχντάουι συνδέεται άρρηκτα με την Ελλάδα, καθώς αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ομιλεί άρτια την ελληνική γλώσσα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη στρατιωτική ηγεσία.