Μια από τις χειρότερες μέρες της διανύει η Αυστραλία με τις πυρκαγιές να έχουν σαρώσει ολόκληρες περιοχές προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων ενώ μισό εκατομμύριο φτάνει ο αριθμός των νεκρών ζώων, με ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που μαστίζουν την περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στην Μαλακούτα, μια μικρή πόλη στην νότια πολιτεία της Βικτόριας, ο πληθυσμός, την περίοδο των Χριστουγέννων από 1.500 φτάνει τους 8.000, καθώς πολλές οικογένειες διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τουριστών που σπεύδουν στην περιοχή για να απολαύσουν τις παραλίες με την λευκή άμμο και τα γαλάζια νερά.

Οι φωτογραφίες από τις περιοχές θυμίζουν σκηνές «Αποκάλυψης» καθώς έχουν «χρωματιστεί» πορτοκαλί και κόκκινες, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Οργή κατά του πρωθυπουργού

Όσο μεγαλώνει η πύρινη λαίλαπα, τόσο μεγαλώνει και η οργή κατά του πρωθυπουργού της χώρας.

Αφίσες του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, να φορά ένα εμπριμέ πουκάμισο και στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι γράφουν «Αγνοείται. Η χώρα του καίγεται».

Ο πρωθυπουργός έχει κατηγορηθεί πως έκανε διακοπές στη Χαβάη τον περασμένο μήνα, ενώ η Αυστραλία ήταν στο πρώιμο στάδιο μιας από τις πιο καταστροφικές περιόδους πυρκαγιών.