Επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων ατόμων στην ορεινή και χιονισμένη Άγναντη του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται σε εξέλιξη από αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για εκδρομείς που ξεκίνησαν από τον Παρνασσό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι εκδρομείς θέλησαν να βγουν από το συντομότερο – μέσω GPS – δρόμο στη θάλασσα και συγκεκριμένα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ο ηλεκτρονικός χάρτης όμως δεν αναλύει τις καιρικές και εδαφικές συνθήκες που ειδικά αυτό τον καιρό είναι ιδιαίτερα άγριες ακόμη και στο φιλικό Καλλίδρομο με αποτέλεσμα η παρέα να κολλήσει και να αναγκαστεί να παρατήσει το όχημα για να προσεγγίσει πολιτισμό με τα πόδια.

Στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική μέσω του «112» που πήραν οι εγκλωβισμένοι, έχει σημάνει συναγερμός και σπεύδουν στο σημείο.

Την εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, έχει αναλάβει η 7η ΕΜΑΚ με επικεφαλής το  Διοικητή της Σίμο Αποστόλου, μαζί με τα Κλιμάκια Αταλάντης και Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη διάθεση των σωστικών πληρωμάτων έχει τεθεί και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Παπασταμάτης αλλά και άλλοι κάτοικοι του χωριού που γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή και μπορούν να υποδείξουν το μέρος που έχει βγάλει το στίγμα της κινητής τηλεφωνίας.