Οι κινήσεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, έχουν φέρει σε πανικό την Τουρκία, η οποία απειλώντας θεούς και δαίμονες προσπαθεί να αντιδράσει.

Όλοι οι τούρκοι αξιωματούχοι με πρώτο -φυσικά- τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν την εν λόγω συμφωνία, ενώ υπογραμμίζουν ότι καμία ενέργεια στην περιοχή δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την έγκρισή της.

Στο παιχνίδι τον προκλήσεων συμμετέχουν, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σήμερα, την επόμενη της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον EastMed, τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, αλλά και τα ΜΜΕ της χώρας στο σύνολό τους, επιδίδονται σε ένα όργιο προπαγάνδας, μιλώντας για προβοκάτσια, αλλά ακόμα και για… συμμαχία του κακού εναντίον της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sabah κυκλοφορεί με τίτλο «η συμμαχία του κακού ενώθηκε εναντίον της Τουρκίας», ενώ στο ίδιο πνεύμα κινείται και η εφημερίδα Aksam.

Η Hurriyet κάνει λόγο για «τριπλή κίνηση εναντίον της Τουρκίας. Ισραήλ, Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έβαλαν την υπογραφή τους για τον EastMed».

Παράλληλα, το κρατικό κανάλι TRT Haber μιλά για «προβοκάτσια EastMed» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας το «πράσινο φως» που έδωσε χθες στο τουρκικό κοινοβούλιο για την αποστολή στρατευμάτων στην Τουρκία, ένα τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η χώρα επιστρέφει στα χρόνια του Οθωμανισμού.

«108 χρόνια μετά επιστρέφει η Τουρκία στη Λιβύη» αναφέρει η εφημερίδα Aksam.

Από την πλευρά της, η τουρκική εφημερίδα «Sabah» επικαλείται πολιτικούς επιστήμονες και πρώην στρατιωτικούς προκειμένου να πείσει την διεθνή κοινότητα για την αναγκαιότητα να αναπτύξει τα στρατεύματά της στη Λιβύη που θα στηρίξουν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη.