Σε μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση καλούν το Σάββατο στα Προπύλαια στη 13:00 οργανώσεις της εξωκοινοβουέυτικής αριστεράς, στον απόηχο του ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής.

Οι οργανώσεις διαμαρτύρονται για την εισαγγελική πρόταση η οποία απαλλάσσει τους νεοναζί από τις κατηγορίες.

«Όχι στο ξέπλυμα της δολοφονικής Χρυσής Αυγής – Ο λαός στο δρόμο!» αναφέρουν οι οργανώσεις.

Στο κάλεσμα συμμετέχουν: ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική, Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

«Σε αυτό το κλίμα, μια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ που θα αθωώνει το ναζισμό, οπλίζει το χέρι των φασιστών. Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο λαός γνωρίζει με την πικρή πείρα του ότι η ΧΑ και οι φασίστες αποτελούν εγκληματικές συμμορίες και θανάσιμο κίνδυνο. Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της ΧΑ.» αναφέρουν σε άλλο σημείο.

Την ίδια μέρα σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί και η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, και την Κοινότητα Αιγυπτίων, στις 14:00 στα Προπύλαια.

Στο κάλεσμα τους κάνουν λόγο για «συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους».

«Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι σκανδαλώδης συγκάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί» αναφέρει το κάλεσμα.

«Είναι ώρα να κλιμακώσουμε για να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί» τονίζουν επίσης οι οργανώσεις.