Το σκεφτόσασταν από πέρυσι, αλλά δεν το κάνατε ποτέ;

Ίσως φέτος θα πρέπει να το πάρετε απόφαση και να αποκαλύψετε στο παιδί σας την αλήθεια. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Μπορεί να νομίζετε πως θα του χαλάσετε τη διάθεση και θα του γκρεμίσετε έναν ολόκληρο κόσμο που έχει «φτιάξει» στο μυαλό του, αλλά καλύτερα να το μάθει από εσάς, παρά από άλλα παιδάκια και με άσχημο τρόπο.

Πώς θα του το πείτε, λοιπόν;

Οι New York Times δημοσίευσαν το γράμμα μίας Αμερικανίδας συγγραφέα, της Martha Brockenbrough, στο οποίο η ίδια εξηγεί στην κόρη της με τον πιο όμορφο τρόπο πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Διαβάστε το γράμμα της, πάρτε ιδέες και εξηγήστε στο παιδί σας με όμορφο τρόπο πως ο Άγιος Βασίλης είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα δώρο στις χριστουγεννιάτικες κάλτσες… είναι ένα μεγάλο μάθημα.

Το γράμμα που δημοσίευσαν οι New York Times

«Αγαπητή Λούσι,

Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου. Έκανες μια πολύ σωστή ερώτηση: «Είσαι ο Άι Βασίλης;»

Ξέρω ότι εδώ και πολύ καιρό το αναρωτιέσαι, αλλά ήθελα η απάντησή μου να είναι πολύ προσεκτική κι έπρεπε να σκεφτώ πολύ καλά τι θα σου πω.

Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει ο Άι Βασίλης.

Είμαι όμως το άτομο που γεμίζει την κάλτσα σου με δώρα. Επίσης διαλέγω και τυλίγω τα πακέτα που βρίσκεις κάτω από το δέντρο, με τον ίδιο τρόπο που η μαμά μου το έκανε για μένα, όπως και η δική της μαμά για εκείνη (και ναι, βοηθάει κι ο μπαμπάς).

Φαντάζομαι πως κάποια μέρα θα το κάνεις κι εσύ για τα παιδιά σου και ξέρω ότι θα σου αρέσει να τα βλέπεις να τρέχουν στις σκάλες προς το χριστουγεννιάτικο δέντρο το πρωί των Χριστουγέννων. Θα σου αρέσει να τα βλέπεις να κάθονται μπροστά στο δέντρο και τα πρόσωπά τους να φωτίζονται από τα λαμπιόνια του.

Όμως αυτό δεν θα σε κάνει Άι Βασίλη! Ο Άγιος Βασίλης είναι κάτι μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο με γένια, και αυτό που κάνει διαρκεί περισσότερο από τη ζωή του καθενός μας. Αυτό που κάνει είναι πολύ απλό, αλλά και πολύ σημαντικό. Μαθαίνει στα παιδιά πώς να πιστεύουν σε κάτι που δεν έχουν ποτέ δει ή αγγίξει.

Είναι μια πολύ σπουδαία και σημαντική δουλειά. Στην πορεία της ζωής σου θα χρειαστείς αυτή την ικανότητα να πιστεύεις: στον εαυτό σου, στους φίλους σου, στα ταλέντα σου και στην οικογένειά σου. Επίσης, θα χρειαστεί να πιστέψεις σε πράγματα που δεν μπορείς να μετρήσεις ή να κρατήσεις στα χέρια σου. Μιλάω για την αγάπη, αυτή τη σπουδαία δύναμη που θα φωτίσει μέσα σου τη ζωή, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και κρύες στιγμές.

Ο Άι Βασίλης είναι ένας δάσκαλος κι εγώ υπήρξα μαθήτριά του και τώρα ξέρεις το μυστικό για το πώς κατεβαίνει μέσα από όλες αυτές τις καμινάδες την παραμονή των Χριστουγέννων: Εχει την βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων που γέμισαν την καρδιά τους με χαρά χάρη σ’ εκείνον.

Με τις καρδιές γεμάτες, άνθρωποι σαν τον μπαμπά σου κι εμένα, αναλαμβάνουμε με τη σειρά μας να βοηθήσουμε τον Άι Βασίλη να κάνει μια δουλειά που διαφορετικά θα ήταν αδύνατη να πραγματοποιηθεί.

Έτσι λοιπόν, όχι, δεν είμαι ο Άι Βασίλης. Ο Άι Βασίλης είναι αγάπη και μαγεία και ελπίδα και ευτυχία. Ανήκω στην ομάδα του και πλέον ανήκεις κι εσύ.

Σ’ αγαπώ για πάντα

Η μαμά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από