Μια πραγματικά σημαντική απόφαση που θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα για πολλούς, έλαβε ο δήμος Πειραιά. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε παμψηφεί το Σχέδιο Δράσης του Συμβουλίου Μεταναστών από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την Τετάρτη το βράδυ.

Τα θέματα των δικαιωμάτων του ασύλου, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εργασίας και ειδικότερα της προστασίας των προσφυγόπουλων, εγκρίθηκαν και υπερψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις, πλην των δυο δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

Αποτελεί αναμφισβήτητα μια φωτεινή εξαίρεση ο Πειραιάς της προσφυγιάς, που κατάφερε ένα θέμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που δυστυχώς διχάζει, να γίνεται σημείο σύγκλισης των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου και να αφήνει τους ναζί στη θλιβερή γωνιά τους.

Ποιοι πέτυχαν το στόχο

Και επειδή βεβαίως πρέπει και «τα καλά να λέγονται», η ευρύτατη αυτή πλειοψηφία πρέπει να πιστωθεί στον πρόεδρο της σχετικής επιτροπής, Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος αποδεικνύει ότι η μεταφορά της πολιτικής εμπειρίας από την κεντρική πολιτική στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, μπορεί να είναι πολλές φορές πολύ θετική.

Η επιτροπή κατάφερε να ενώσει τους πάντες και να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Και θα πρέπει να τονιστεί και η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για το σκοπό αυτό από την αντιπρόεδρο της επιτροπής, Π. Καλαγιά, τη γενική γραμματέα κ. Μελά, του υπεύθυνου για πολιτισμό και αθλητισμό, Γρ. Μόφορη και του επικεφαλής της παμπειραϊκής πρωτοβουλίας, Σ. Αλεξόπουλου.

Απέναντι στις διχαστικές κραυγές η ψήφιση του σχεδίου από το 95% δείχνει ότι ο δήμος βαδίζει σε καλό δρόμο.